Een schril contrast

Gertjan van der Kraan

Een schril contrast

Met wisselende beelden op de TV
Helpen reclames bepaald niet mee
Het onverwacht schrille contrast
Wat me steeds weer onprettig verrast
Beelden van erge honger en verdriet
Gevolgd door beelden waarin men geniet
Van overvloedig drinken en eten
En we zijn het vorige beeld al vergeten
Moeten we niet veel meer dankbaar zijn
Na het zien van beelden van honger en pijn
Dat we op een stukje aarde mogen leven
Waarin we geen honger hoeven te beleven
Door aan die beelden meer te denken
En naar vermogen aandacht te schenken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

De sterk contrasterende beelden bij de Ster reclame

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een schril contrast’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.