INLOGGEN
«»

Acteur / toeschouwer

ACTEUR / TOESCHOUWER

Toen hij jong was
Wilde hij zo'n filmster zijn
Die hij in spannende films zag
De held van het witte doek

Hij keek naar ze op
Hij wilde met ze meedoen
Alles beleven wat zij beleefden
Dat was zijn wens

Later toen hij ouder werd
Voelde hij zich een acteur
In zijn eigen moeilijke bestaan
Een zwoegende speler in B-films

Hij wenste toen
Dat hij weer een kind was
Dat ontspannen zat te kijken
In het donker van de filmzaal

Een kind dat geboeid zat te kijken
Met een zakje popcorn in de hand
Dromend van de toekomst
Een toekomst die niet bestond

Soms is het veel prettiger
Om de toeschouwer te zijn
Dan de hoofdrolspeler
Liever geluk dan succes

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Acteur / toeschouwer ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.