Oren, ogen, mond en hart

Gertjan van der Kraan

Oren, ogen, mond en hart

Horen doe je met je oren
Luisteren doe je met je hart
Kijken doe je met je ogen
Zien doe je met je hart
Praten doe je met je mond
Spreken doe je met je hart
Oren, ogen en mond. Drie totaal verschillende delen
Totaal verschillend en toch één in afhankelijkheid
Luisteren, spreken en zien dankzij het kloppen van één “deel”
Eén “deel”, dat meerdere delen het leven geeft
Dat “deel”, het hart dat klopt, stuurt en leven geeft
Leven om te horen, zien en te spreken om door te geven
Oren, ogen en mond geven richting aan of;
Komen vanuit een bepaalde richting
Horen, kijken of praten vanuit een bepaalde richting
OREN-OGEN-MOND-HART
Zo overdenkend zien we de Christen
Zijn leven, zijn geloof, zijn kerk
Zijn volbrachte middelaars werk
Zonder het hart, zonder Jezus is er geen leven
Niemand kan je een mooier leven geven
In Jezus, luisteren we naar Zijn Woord
In Jezus, zien we door Zijn Woord
In Jezus, spreken we vanuit Zijn Woord
Door Jezus geloven we
Geloven is zien met je oren en spreken met je hart
In onze blijdschap en in smart
Totaal verschillend en toch één
Eén in Jezus, het hart van ons leven
Jezus leven van ons leven
Een leven beleven door Uw kracht
Drie-enig God met Hart voor Zijn schepping
Beleven we het ook van harte?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Oren, ogen, mond en hart’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.