Niet nodig?

Gertjan van der Kraan

Niet nodig?

God heb ik echt niet nodig
Ik heb alles uit eigen kracht gedaan
Daarom is Hij voor mij overbodig
Blijf ik mijn eigen wegen gaan

Maar wat ben je anders als die man
Die door een gebrek niet lopen kan
Is hij soms minder dan jouw eigen kracht
Ook al heeft hij het niet zo ver gebracht

Maar ondanks dat hij niet lopen kan
Is zijn blik gericht op die grote Man
Die het niet verwachtte van eigen kracht
Maar het verkreeg van de grote Macht

Dus wat als jouw kracht eenmaal stopt
Is er dan een deur waarop jij klopt
Waarachter iemand is die jou ook helpt
Die jou met hulp en lief overstelpt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Niet nodig?’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.