Leven

Gertjan van der Kraan

Leven

Wat is nu eigenlijk leven
Iets van geven en nemen
Van materiële zaken
Die ons eigen hart raken
En adem blijven halen
Je kosten en uitgaven betalen
Of is het leven nog meer
Dan steeds maar weer
Aan jezelf te denken
Wat het leven zal schenken
Zowel goed als slecht
Een voortdurend gevecht
Om rechtop te blijven staan
En met vragen door te gaan

Toch is er een antwoord
Misschien heb je het gehoord
Jezus zei: “Kom allen tot Mij,
Als je vermoeid bent of belast”,
Hij staat echt aan je zij
Ga daarom niet op de tast
Want Hij zal je rust geven
Hoe gaat het dan met je leven?
Het zal niet altijd makkelijk zijn
Ook dan blijven moeiten en pijn
Maar je hoeft niet alleen te gaan
Want Hij blijft naast je staan
En je dragen door het leven
Door kracht en vrede te geven

Zelf bij het levensbegin
Wil Hij steeds bij je zijn
Ook als je vraagt naar de zin
Voor het leven nog zo klein
Hoe het ook is ontstaan
Uit liefde, lust of niet gewild
Is Hij steeds met je begaan
Ook al is je begrip verkild
Hij wil in liefdevolle Waarheid
De Weg wijzen naar het Leven
Zodat je eenmaal zonder spijt
Het leven weer liefde kan geven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Leven’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.