INLOGGEN
«»

Het haalt niet de krant

Er is van de week weer zoveel gebeurd...
Het haalt dan echt nooit de krant
Een kind dat om nieuw speelgoed zeurt,
met Sint al bijna in het land

Een oud mens schurkt zich nog maar eens
behaaglijk in een tamelijk sleetse stoel
Veel mensen ziet hij niet meer, zijn dagen
zo zonder een doel

Op scholen wordt hard geleerd, hebben
diploma's nog wel enig nut?
Werkloosheid dreigt immers dan toe te slaan
Hun dagen daarna zonder nog enige puf

Misschien komen er in de zorg wat méér
vrijwillige handen en graag met veel inlevend
gevoel Veel te weinig banen en haastje-repje
helpen, tijdgebrek geeft weinig aandacht...

Een huisdier wordt veelal aangeschaft, meest
veel vreugde daaraan beleefd
Feestdagen gekoesterd als kostbaar hoogtepunt
in een soms vreugdeloos bestaan

Een duidelijk zichtbaar stralende bruid...
Zij heeft een wereldjurk aan, dát fenomeen
ging er nooit helemaal uit!

Ernstige ongelukken, aanslagen, branden
zij sieren wél de kop van de voorpagina van
een krant
Rouwadvertenties zijn er nog steeds,

met moderne aangepaste, persoonlijke tekst
Begrafenis of crematie in een alternatieve
trend
Het blijkt aan een behoefte te voldoen,
het wént!

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het haalt niet de krant’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.