Identiteit

Vincent Oostrijck

IDENTITEIT

Mijn identiteit ?

Geen idee
Ik zou het niet weten
Wie ik ben

Weet u zelf wel dan
Wie u bent ?

Ik weet ten diepste niet
Wie of wat
Ik ben
Of waarom

En ik ben ervan overtuigd
Dat het er ook niet toe doet

Het leven is te absurd
Te raadselachtig
Te onvoorspelbaar
Om te kunnen doorgronden
Voor de menselijke geest

Ik ben geboren
Ik heb een naam gekregen
Ik leef hier
Ik leef nu

Maar wat betekent het
Dat ik
Ik ben ?

En wat maakt mij
Nou eigenlijk mij
Behalve dan dat ik
Iemand anders ben dan jij ?

Ik ben de enige
Zover ik weet
In dit universum van mijn geest

Misschien dat er mensen zijn
Die wel weten wie ze zijn
Als ze in de spiegel kijken

Maar dat kan ook een vorm zijn
Van hoogmoed en arrogantie
De misplaatste illusie
Van belangrijk denken te zijn

Er zijn zoveel vragen
Waarop je nooit antwoord krijgt
Niet in dit leven

Ik leef
Ik denk
Ik voel
Ik droom
Ik slaap

Maar wie ben ik dan ?

De vraag stellen
Is hem beantwoorden

Vergeet het maar

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Identiteit ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.