INLOGGEN
«»

De aarde blijft bestaan

DE AARDE BLIJFT BESTAAN

Wat er ook gebeurt
De aarde blijft gewoon draaien
De aarde blijft bestaan

De mens zal verdwijnen
Net als de regenwouden
En het leven in de oceaan

Alles wat er nu nog is
Zal er ooit niet meer zijn
Om daarna plaats te maken

Voor iets anders
Voor iets nieuws
En wellicht voor iets beters

Verdwenen in de tijd :

De dinosauriƫrs
Het Romeinse rijk
De dodo en de mammoet
De Vikingen en de Maya's

De mens is ontstaan
Bewoonde de aarde
En gaat de aarde weer verlaten
We sterven uit

De aarde daarentegen
Heeft alle tijd van de wereld
Om rustig te herstellen
Miljoenen jaren als het moet

Nieuwe levensvormen ontstaan
Het leven zal welig tieren
Miljarden jaren lang
Tot de zon is opgebrand

Maar alles op zijn tijd
We zijn nu hier
En we leven nog

Geniet waar je kan
Maak je niet zo druk
En ontspan !

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De aarde blijft bestaan ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.