Een compleet veranderd leven

Dakoyria

Jouw leven is compleet veranderd en nare
kwaaltjes dienen zich al aan
Talloze lieve mensen waarvan je -soms abrupt-
afscheid nemen moest gaan

Je likt dapper je wonden en gaat dan dóór
Andere contacten dienen zich onverhoopt aan,
graag ga je daarvoor
Beperkt door gezondheid en leeftijd zijn die wel
van kortere duur

Enige compensatie bieden intensiteit en een
ándere structuur
Geen mens kan helemaal daar zonder en slaap
overvalt je zomaar in het middaguur
Je geniet onuitsprekelijk van niets meer moeten of
hoeven

Eindelijk volop tijd voor interesses of hobby's, waar-
naar dan ook het verlangen uitgaat
Familie en oude contacten onderhoudt je zolang het
nog enigszins gaat Je pakt ter ontspanning een
tijdschrift

Tijdsdruk ken je nauwelijks nog, plezier slechts zoals je
dat ondergaat.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een compleet veranderd leven’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.