INLOGGEN
«»

Wéér: nu Straatsburg...

Opnieuw is een plaats voor een aanslag aan de beurt:
Straatsburg en weer eens doden betreurd
Je kunt je er iets bij voorstellen hoe Kerst voor de
nabestaanden zal zijn Gewonden kenden hevige schrik
en veel pijn

Moet je dit soort feestmarkten nu maar geheel mijden?
Ikzelf ben een angsthaas, zeg dus volmondig "Ja!"
Maar ben je nog wel érgens veilig nu men opnieuw wil
strijden?

Het "Een fijne Kerst gewenst!" hebben we in onze mond
Vooral vrédig ja, maar vooralsnog deze woorden verstomd.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Wéér: nu Straatsburg...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.