VERRE NABIJHEID

Han Messie

Het zichtbare Heelal
betoont zich diepe duisternis
wat opgevrolijkt door de glans
van verspreide hemellichamen
daarachter
nog geheimer _ oneindig zwart
waarin vage nevels
aardse nieuwsgierigheid lokken
weren tegelijk

AL dit
is het dunne ijle gordijn
welk ons scheidt
van de steeds omringende
overal zijnde Hoge Wereld
die de aardbol vluchtig zag komen
eens zal verhalen
als oude geschiedenis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-07-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘VERRE NABIJHEID’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.