Gebruikte spullen

Dakoyria

Lang geleden heb ik mensen gekend die
heel consequent al tweedehands kochten:
een complete huisraad, beddengoed,
nog niet versleten kleding met een malle
hoed....

Je kon het zo gek niet verzinnen
De Kringloop bestond nog helemaal niet,
dus voortdurend afspeuren en horen ván
In redelijke tijd toch nog wel 'binnen'.

Op viel desondanks de eigen stijl als je
eenmaal binnen was
Besparen deed men veel op de uitgaven,
dat bleek al heel ras.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-04-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gebruikte spullen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.