Vergetelheid

Vincent Oostrijck

Vergetelheid

De man had een grote angst
Voor de eeuwige vergetelheid

Hij zei:
"Ik heb geen meesterwerk geschreven
Eveneens heb ik geen nageslacht
Wie zal er zich mij herinneren
Als ik er niet meer ben ?"

"Niets is voor de eeuwigheid
Maar het is zo'n akelig idee
Straks is men mij vergeten
Alsof ik er nooit ben geweest"

Daarna keek hij me smekend aan

En hij vroeg me:

"Stel me een beetje gerust
Wil je dat niet voor mij doen
Goede vriend ?"

Ik zei
"Luister
Uiteindelijk worden we allemaal vergeten
Maar ik ben er vrij zeker van
Dat men zich jou lang herinnert
Veel langer bijvoorbeeld
Dan dat men zich mij herinneren zal
Vertrouw daar maar op
Beste Kees"

"Kees ??
Wat maak jij me nou man ??
Ik heet toch Cor ??"

"Oh verdorie
Ja, je hebt gelijk hoor
Heb ik me toch vergist"

"Je bent dus kennelijk wél iemand
Die men gelijk vergeet
Ik ben jou nu al bijna vergeten
En je leeft nog
Kun je nagaan
Jammer voor je jongen
Nou sterkte
Dag Kees"

"COR !!
VERDORIE
IK HEET COR !!"

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vergetelheid’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.