Mijn vriend de stilte

Vincent Oostrijck

Mijn vriend de stilte

Ik heb een vriend
Een hele goede vriend
Die het beste met mij voorheeft
Maar door al het rumoer
In mijn dagelijkse leven
Zie ik hem veel te weinig
Zijn naam is stilte

Stilte is een sympathieke jongen
Maar niet erg sociaal
En vrij schuchter
Hij zegt nooit iets uit zichzelf
En als ik zelf iets tegen hem zeg
Om de stilte te doorbreken
Is hij onmiddellijk vertrokken

Niet dat dat erg is
Ik ben daar inmiddels aan gewend
Zo gaat dat met mijn vriend de stilte
Ik accepteer hem zoals hij is
En hij mij
Ook al blijft hij nooit lang
We zoeken elkaar steeds weer op
Maar altijd
Zonder uitzondering
Zonder geluid

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mijn vriend de stilte’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.