INLOGGEN
«»

SAMOWAR

Het vat, waarin vuur en stoom samenzongen,
gaf vorstenpaleis, huis of herdersstal
het zoetgeurende, eenstemmige geschal
van theedampen, die elkaar verdrongen,

dan verijlden tot kalme nevelwrongen,
vloeiend meedeinden met dansers op het bal,
rondzweefden in een ruig kozakkendal,
als lammetjes over steppengras sprongen.

De ketel voor de daagse genotsdrank
beheerste menig Russisch schrijversbrein:
boeken ontvingen zijn ruisende klank.

Steeds mag hij weer tussen wijze letters zijn,
toont heel de wereld onsterfelijke dank,
vertelt: "Grote zegen schijnt nietig klein."

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

De oude pot van de Russen om thee te zetten, kwam bij allerlei stemmingen en bij allerlei mensen voor. Het gaf de zegen der kleine ogenblikken van de dag. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘SAMOWAR’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.