INLOGGEN
«»

De nacht

De nacht is fluisterstil
Alleen in de verte klinkt geroezemoes
Of zijn het bladeren die door de wind worden meegevoerd
Het gekraak van  mijn hersenspinsels is oorverdovend.
Ik probeer me te concentreren op de bladeren, die bijna onmerkbaar weergalmen in mijn oren
Of is het warempel toch geroezemoes 
Hoe ik me ook probeer te concentreren 
De schrille klanken van mijn gedachten doorboren de kalme stilte
Wie denk je dat je bent, die mijn gedachten doordrenkt
Het kost me moeite om de maalstroom te beteugelen. 
Emoties laten zich niet langer stil leggen
De ontsteltenis angst verwarring gejaagdheid agitatie zijn onstuitbaar
De tranen worden lijdzaam toevertrouwd aan de nacht en overstemt het geroezemoes
Het kan evenwel bladeren zijn die door de wind over het bordes opklinken
Niets lijkt mij te doen bedaren...
Totdat mijn gelaat gestreeld wordt
Ontsteld kijk ik de duisternis in
En zie vage contouren die gepaard gaan met luid gespin
Voor een bescheiden moment overstemd zelfs het, de draaikolk van mijn gedachten stroom en intense emotioneel betoon
Uiteindelijk bedaard sluimer ik in een diepe kortstondige slaap

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-12-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Laartje
Actief sinds: 05-12-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De nacht’ van Laartje zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.