Dichtersleed

Hans Rauch


Ik heb in menig boek gebladerd en over grote dingen
nagedacht, maar blijkbaar deed ik dat op een te
kleine schaal omdat het mij niet verder bracht.

Ook heb ik teleurstellingen gekend van mislukkingen,
want zelfs als ik in de badkamer mijn stem verhief
was er niemand die daarnaar wilde luisteren
behalve mijn buren want die riepen
"stilte alstublieft" .

Menigmaal wilde ook ik een lang gedicht gaan schrijven
als levensloop van een prins of baron, maar steeds
als ik nog maar net was begonnen wist ik subiet
dat ik dat echt niet kon.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Hans Rauch (Actief sinds: 26-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dichtersleed’ van Hans Rauch zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.