de plaatsvinder

Door: Geert Messelis

tevoorschijn uit mijn hol. Mijn hoofd staat bol van ongedachte. Het weten kost.
De waarheid zal je duur betalen.
De plaatsvinder gaat op pad. Hij weet waar zijn verglijdt in onzijn.
Hij stapt naar het kantoor van de verloren zaken en weet hoe doodgewoon
massamoord is sinds het ontstaan van de onwijze mens.
Vind je bekraste mensenresten dan weet je zeker dit is de handtekening
van de onwijze mens.
Agressie en intellect zijn een explosieve cocktail, die niet lang houdbaar is.
Soms vraagt de plaatsvinder zich af of het ontstaan van de onwijze mens
niet de letale vergissing is.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘de plaatsvinder’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.