INLOGGEN
«»

bij dag

de schimmen zijn even verdwenen
het licht is zacht
het carillon speelt mooier
dan het kantwerk van de toren
de dag behoort de stad
ontkenning van de nacht
het vertrouwen in de dag
is ouder dan de mensen
maar altijd zijn er kapers
op de kalme kust
het water ruist misleidend zacht

drie kadavers zijn gevonden
bij dag in dezelfde stad
drie wijzen
die wisten dat ze misbaar waren
alleen bekend
bij de burgerlijke stand

het water trekt weg bij eb
zijn ogen glazen naar het ongekende
hij hapt vergeefs naar lucht

wellicht volgt een tsunami

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘bij dag’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.