INLOGGEN
«»

Ouderdom komt met gebreken

Heel erg langzaam sluipt het erin: het moeizamere
lopen; het steeds vaker "geen zin!".

Ouder worden? Welnee, ik vóel me nog reuzen-
vitaal Ik volg toch nog volop het nieuws, wéét het best
wel allemaal.

Maar die verdraaide bótten... Daarin zit de pijn
Ik wíl wel harder, maar dat lukt niet meer zo fijn.

En aldus raakt een mens geleidelijk aan benodigde
apparatuur Niet con amore en het is óók nog eens
verrekte duur!

Nou ja, zolang we nog alles begrijpen, valt het heel
misschien tóch nog wat mee
Van jouw lastige pijn en moeite, heeft een jóng mens
absoluut geen idee.....

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-03-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ouderdom komt met gebreken’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.