de jacht is open

Geert Messelis

net voor de morgen
de maan een zwakke schijf
die lichtloos in het duister hangt
geen ochtendlicht
in de schemer van de vroege morgen
in het koude van de nacht
waarheen een open vraag
een open stad
het leven denkt zich stil
in de vale schaduw
van vergaande nacht
verschijnen van de huizenrijen
zonder dag
waar gaat de reis naartoe
het eind is niet in zicht
maar is aanwezig
in verzwijgen
rust is vergaan
er is niets anders
dan het bonken
van je hart

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-03-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘de jacht is open’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.