INLOGGEN
«»

Alternatieven

Alternatieven, het leven
kan er vol van zijn.
Een aanbod naar believen.
Een keuze maken kan soms
behoorlijk moeilijk zijn.
De vraag wat wil ik op mijn
boterham. Kies ik vandaag
voor kaas of een plakje ham?
Snel en eenvoudig lijkt het
antwoord te geven. In een
samenleving vol van welvaart
kan men na het ene ook naar
het andere streven.

Alternatieven, het leven
kan er vol van zijn.
Een beperking kan soms
pijnlijk grieven.
Een keuze maken kan soms
de beperking van de mogelijkheden
zijn. De vraag wat zal ik eten
vandaag. Heb ik vandaag iets op
mijn bord of moet ik de dag door
met een lege maag?
Niet zo eenvoudig lijkt het
antwoord te geven. In een wereld
waarin de ene helft alles heeft
en de andere helft mag blijven
hopen op een beter leven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-02-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Alternatieven’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.