INLOGGEN
«»

Herkansing voor oude spullen

Geregeld bij het opruimen van oude spulletjes
kom je veel bruikbaars tegen
Je maalde er niet om, zat er niet om verlegen.

Een ánder kun je daarmee soms nog blij maken
Je vraagt een en ander na, gaat daarna je
pogingen maar verder staken...

Een tweede leven is toch niet zo verkeerd;
vaak in nog een vrijwel nieuwe staat
Milieuvriendelijk zéker, zoals toch geleerd!

Gelukkig is een derde ermee onderhand en
je voelt je wat verlegen. Eerlijk gezegd voor
jóu nogal waardeloos, maar kritiek stroomt
je wel wat tegen.

Misschien kun je je vaker inspannen voor
zo een tweede kans. Niet iedereen is rijk en
voel je je zélf ook weer wat mans!

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Herkansing voor oude spullen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.