Om licht te brengen ...

Adeleyd

Om licht te brengen in het duister
en schaduw van de laatste dood
verscheen een Kind, maar zonder luister,
en openbaarde 't morgenrood.

Om licht te brengen en wat vrede
te midden van de zwartste haat
verscheen een Kind vannacht, ja heden,
maar in armoedig feestgewaad.

Hoe goed zou't zijn nu maar te zwijgen
al is ook ons geloof zo klein;
We mogen hopen dat we krijgen

een beetje vrede, vreugde rijgen
aan 't snoer van leed en erge pijn
en even ook gelukkig zijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Adeleyd (Actief sinds: 09-06-2015)

Informatie bij het gedicht

... Vanmorgen werd tijdens de viering de Lofzang van Zacharias gelezen. Daar zegt die man ergens: "Om licht te brengen in het duister en de schaduw van de dood" is Jezus gekomen. Die zin bleef hangen bij mij en werd aanleiding tot een kerstgedicht. Aan iedereen een stemmige Kersttijd gewenst. ...

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Om licht te brengen ...’ van Adeleyd zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.