Een kind is slechts te leen

Dakoyria

Het is ook aan mij wel bekend: je hebt je kinderen
echt maar voor heel even
Je hebt ze voor een korte tijdsspanne maar te leen
Zij moeten hun eigen leven gaan beleven.

Het is een bikkelharde realiteit en op zichzelf zo heel
erg juist, terwijl die je dan vaak zo hard treft, ja
je wel om je hoofd dan wel suist...

Je zou het willen veranderen, hen zich schikken laten
naar jouw éigen zin
Je kunt op fel verzet echt wel gaan rekenen;
je jaagt ze tamelijk sterk over de kling.

Wat spijtig dat voornoemde werkelijkheid vaak zo bitter
laat doordringt
Want waar blijft het toch, het door jou teerbeminde kind?

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een kind is slechts te leen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.