Voordelen kunnen ervaren

Dakoyria

Uiteindelijk is het tóch iets dat went, als je tot
alleen leven bent bestemd.
Je neemt het dan maar voor wat het dus is,
al blijft er het voortdurende gemis.

De voordelen tellen natuurlijk óók:
het tijdstip waarop je wel of niet kookt.
Het uur van naar bed gaan en het soms erg
late opstaan...

Er bestaat een heel grote mate van vrijheid,
waarbij je niet altijd stil ging staan.
Per saldo heb je er vrede mee, stelt het best
wat tevree.

Ambities gingen veelal wel teloor;
ach, wat stellen die eigenlijk nog voor?

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-10-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Voordelen kunnen ervaren’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.