Gevangen in je verlangen

Gertjan van der Kraan

Gevangen in je verlangen

Meegezogen door je grote verlangen
En voor je het weet zit je gevangen
In je zucht naar status en macht
Gebaseerd op je eigen kracht
Om iets in het leven te bereiken
Waardoor belangrijke zaken wijken
Zoals de aandacht voor je gezin
Want het werk daar zit je midden in
Terwijl je het totaal niet had verwacht
Verdween je lang gekoesterde kracht
Door een ernstige ziekte werd je geveld
Je had niet lang te leven, werd verteld
Het leven terugdraaien kun je niet
Overmand door een intens verdriet
Hoopte je in het nog korte leven
Je dierbaren oprechte liefde te geven
Door hen eerst om vergeving te vragen
Voor je zeer vele “ik” gerichte dagen
Wegdraaien kun je al die dagen niet
Misschien verzacht het hun verdriet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-10-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Er is meer dan werken.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gevangen in je verlangen’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.