INLOGGEN
«»

Alles en niets en toch alles

Alles en niets en toch alles

Alles en toch niets.
Niets en toch alles.
Een cryptisch gegeven
Eeuwen geleden beschreven
Vrij voelen en toch gebonden zijn
Gebonden zijn en toch vrij van pijn

Als je de inhoud hiervan echt bevat
Ontdek je vol verwondering een schat
En als deze schat dan is gevonden
Wordt je leven aan deze schat gebonden
Ondanks de gebondenheid ben je toch vrij
Het maakt je zelfs onbegrijpelijk blij

Mocht je het nog niet hebben ontdekt
Hoop ik dat de oplossing je nu opwekt
Om volgens het cryptogram te leven
Het is namelijk heel duidelijk omschreven
Je hebt er vast ook al veel van gehoord
Het staat in de bijbel, dit is Gods woord

Want al heb je alles en geen vrede met God
Dan heeft je leven een onduidelijk lot
Al heb je niets en ben je in God geborgen
Zal Hij uiteindelijk eeuwig voor je zorgen
Geld, goud en goed zullen eens vergaan
Maar zijn Liefde zal altijd bestaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-03-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Stil staan bij het feit dat Goud, goederen en status eens zullen vergaan en ondanks gebondenheid de vrijheid zal blijven bestaan. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Alles en niets en toch alles’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.