Het zilveren doosje

Dolf de Jong



Een heel klein zilveren doosje
draag ik nu al een poosje
een doosje vol herinneringen
die ik wel uit kan zingen.

En in het doosje zit een prent
zoals ik hem heb gekend
samen met een lokje haar
dat ik nu op mijn hart bewaar.

Wij waren zo gelukkig en blij
vier jaar eenzaamheid zijn nu voorbij
steeds welden bij mij vragen
maar ik heb het leren dragen.

Het zilveren doosje heb ik gekregen
van mijn zoon omdat hij wist
dat hij door mij zo wordt gemist
dit voelde hij zo heel gedegen.

En daar hij zijn vader ook vereerd
was vaders naam er in gegraveerd
"Hier mam het is maar klein
maar zo kan hij toch een beetje bij je zijn".
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dolf de Jong (Actief sinds: 26-12-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het zilveren doosje’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.