INLOGGEN
«»

De Nacht

Wacht niet tot morgen,
Maar handel op basis van jouw
Mooiste dromen. Ontdek wat tot
Nu toe altijd bleef verborgen die
Zoetheid uit bitterheid voortgekomen.

Wacht niet tot morgen,
Maar laat de oude mens tot inkeer
Komen. De nieuwe mens heeft je
Reeds bij de hand genomen op weg
Naar een wakkere morgen.

Wacht niet tot morgen,
Maar laat de nacht je wel bekomen.
Klaas Vaak heeft jouw last ver
Opgeborgen, opdat je rust vindt tot morgen.

Wacht niet tot morgen,
Maar laat uit de nacht een nieuwe toekomst
Komen. Sluit af wat gisteren leidde tot zorgen
En ga gerust op naar wat toekomt in de morgen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Nacht’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.