Waar wij middeleeuwden

wil melker

ben weer
teruggegaan heb
eeuwen van vooruitgang
van de hand gedaan

uit de gouden driehoek
mayaat de cultuur in het
zacht glooien van hun heuvels
helaas nog maar van korte duur

ik azteek hun geniale bouw
in schitterende tempels
daar waar wij middeleeuwden
bleven zij beschavingstrouw

matte riet tot boten
met hun ronde neuzen
paasde eilanden zag beelden
uit religie van hun keuze

veel is er teloor gegaan
het westers technologisch
denken heeft het leven en de
andere filosofie veel pijn gedaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Waar wij middeleeuwden’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.