INLOGGEN
«»

De hemel als troost

je voelt het komen
intenser en dichtbij
verfletst de kleur van dromen

ooit waren we vrij
zorgeloos en onbevangen
met een warm welkom blij

totdat het vlekje kwam
het verkeerde plekje
dat snel groter werd

een tsunami van angst
overspoelde de wereld
onderdrukte het eigen gevoel

met de hemel als troost
leren mensen hun kroost
te leven in kuddes als volger

niemand is vlekkeloos
maar het eigen geloof leidt tot
een genadeloos schot door het hoofd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

31/07/2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De hemel als troost’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.