INLOGGEN
«»

Bonhoeffer

Veel liet hij ons na
na wrede nazi misleiding
van waanzin en geweld
maar toch geen wereldmijding
terug kwam het innerlijk
al leek het kwaad
onoverwinnelijk

door oorlogsleed
en pijn kwam God
uit het privé terrein
religie bevat niet
heel ons leven
geloof wel door
goede Geest gedreven

zo kwam er mondigheid
we waren slaven
er kwam een God terug
met vuile handen
dat was Zijn gave
een onmachtige juist

God kan niet alle smart
en alle gaten stelpen
Zijn onmacht
raakt ons in het hart
alleen een lijdende God
kan helpen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Pastor
Actief sinds: 01-10-2014Informatie bij het gedicht:

Op 9 april 1945 werd Bonhoeffer in het concentratiekamp Flossenbürg opgehangen, vanwege zijn betrokkenheid bij de samenzwering tegen Hitler. Bonhoeffer werd 39 jaar. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bonhoeffer’ van Pastor zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.