"Kronkel"

Dakoyria

Beduimeld en groezelig nam ik de pocket tóch
mee Een van mijn lievelingsschrijvers, stel je
eens voor... Zomaar uit de bewoners' bieb en
na járen ik opnieuw gretig las!

Over de mijzelf volstrekt onbekende wereld van
kroegen, waar sommigen zich geregeld samen
voegen De specifieke 'taal' daar die ik niet altijd
begreep De humor die van vele bladzijden af

spatte en dan opeens daarin "Kronkel" herkende
die járen als columnist krantenlezers vermaakte
en me pas nu me realiseer hoezeer je de man
hebt gemist! Zijn letters die sinds lang staakten.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘"Kronkel"’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.