INLOGGEN
«»

Wel érg veel met Pietje Lut gespeeld

Zij kleedt zich tamelijk jeugdig, in frisse bij haar
passende tinten...
Zij oogt aldus vele jaren jonger, haar goede smaak
altijd daar te vinden

Ik ga op afspraak bij haar op bezoek en maak me al
vast druk over wat zij ongetwijfeld nú weer zeggen zal
En jahoor nauwelijks zitten wij en steekt zij van wal:
"Kind, wat een bééldig jumpertje heb je daar aan

De kleur zo mooi, maar luister eens, is er soms bij
het wassen iets misgegaan?"
Ik voel vele kriebels al in mijn lijf, mijn spieren heel
strak en stijf...

'"Nee joh, het is geen wol, maar acryl! Het hoort zo
kort Dat zij opnieuw iets vond waarover zij viel!
Zij moest eens weten van mijn thuisgedrag: een
overheerlijk joggingpak waarvan ik me graag voorzag

Lang leve het gemak is altijd mijn devies...
Bij de thee serveert zij, naar eigen zeggen, en enigszins
vies kijkend, koekjes nog in de verpakking bij gebrek aan
een geschikte doos

Je kunt je blijven ergeren, maar ik die doelbewust koos
voor heimelijk vermaak Op zo een al oude dame wordt je
toch niet boos!

Dakoyria, 2023.






Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Wel érg veel met Pietje Lut gespeeld’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.