NA EN VOOR

Han Messie

De kleine Tom Poes
wandelt door de wijde tuin
van Slot Bommelstein.

Voorzichtig stapt hij
langs bonte, tere bloempjes,
die in het gras staan.

Het baasje kijkt om
met vriendelijke glimlach,
schouwt in 't verleden.

Blijmoedig denkt hij
aan verstreken avontuur
vol vreugde of angst.

Tegelijk worden
zijn geliefde lezertjes
gevraagd mee te gaan.

Volgen naar verte,
waarin onderzoek en strijd
straks zegevieren?

Misschien aangenaam
toeven in het bekende
kasteel van knusheid.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Op de achterkant van de Tom Poesalbums uit 1959 en 1960 staat een plaatje, waarin hij blij lachend achterom kijkt.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘NA EN VOOR’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.