HUIZEN-SHOW !!!

Dichterbijblij

HUIZEN-SHOW !!!

Kijk nou eens naar mijn
kooi-chateau !!!

Allerlei luxe flauwekul !!
Vergeleken bij de wereld-armoede,
van nog groter onbenul !!

Net zoals een halve eeuw geleden,
nog steeds klein-burgerlijk knus !!
Uit de tijd van de broden-Hus !!

Je ziet al heel snel zelf amper
waarin je woont !!
Armoedig, tierelantijnen-vijandig,
"de vlotterik" thans hoont !!
Dus kantoortuin-achtig, massaal
heel kalig kloont !!

Als ik de "Bed-Bank" zie ,
komt mijn paniek !!
Hoe raak ik de visite kwijt,
in hun eeuwig hang-ziek ??!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dichterbijblij (Actief sinds: 03-12-2019)

Informatie bij het gedicht

Er is wel meer sociale aandacht voor elkaar, maar ook nog dat ongelofelijke huizen-materialisme ! Willen al heel jong alles al hebben ! Krijgen ze ook, als massale schulden ! Eerst sparen is ouderwets ! Je leeft-nu gezwets ! Het Walhalla-woon ! En wat een wensen ! Het kan, maar kost wel 4 x zo veel als hun budget-retteketet !! Wat ongezellig !

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘HUIZEN-SHOW !!!’ van Dichterbijblij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.