Vervanging van...

Dakoyria

De paarse sering bloeit overvloedig,
al naar gelang hij dat kan...
Hij is er hoopvol geplaatst als vervanging
van

een wit exemplaar, die gaf het op na
zoveel jaar
De kale plek kende een poos geen groen
Nu zijn de bloemen niet meer te tellen

Zij verspreiden hun lieflijke geur
Dat is de reden dat ik het zo schielijk
deed: opnieuw weer zo'n boompje bestellen!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vervanging van...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.