Ondanks zwaar reuma

Dakoyria

In ons groepje sla ik haar onopgemerkt gade
op de vereiste anderhalve meter afstand
Ik ken haar al zo heel erg lang, door ernstig
reuma ook hier beland

Zij vergaat werkelijk van de pijn, komt niettemin
trouw steeds weer Geniet ook nog wel, al doet
haar lijf onophoudelijk zeer
Ik bewonder haar zeer om haar moed

Zelfs op haar manier dat zij aan de stoelgym
mee doet!
Wat een zegen voor haar dat zo'n meeting er is!
Later, thuis, rolt zij compleet op, in haar bed

Zij slaapt dan altijd, komt aldoende bij van wat
zij voor geen prijs noodgedwongen anders,
dan mist!

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-12-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ondanks zwaar reuma’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.