INLOGGEN
«»

Zwammen

Adem diep
Terwijl je door de bossen liep
Door donkere boswegen
Reuze zilversparren die door de wind bewegen

Kruisbekken die elkaar toeroepen
Staartmezen in groepen
Natuur heb je lief
Naaldenpakketten voelbaar als zacht gerief

Denk niet aan tijd
De natuur haar eigen leven leidt
Dood hout ligt er al decennia lang te kwijnen
Mossen laten de stammen al bijna verdwijnen

Kijken en beleven
Koraalzwammetjes die dood hout extra dimensies geven
Blauwe kaaszwammen die dood hout uitkammen
Natuur laat gedachten zwammen

Roel van EkerisĀ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zwammen’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.