INLOGGEN
«»

Bontgetinte planten

Ik ga heel rustig over een veel belopen pad
Vertragen doe ik niettemin mijn pas...
Al dichterbij zie ik uiteen lopende planten in
potten verschijnen, van verschillend formaat
Kleuren sprankelen helder waardoor je bijna
aan het duizelen slaat

Werkelijk overál staan zijn, als waren zij daar
achteloos neer gestrooid
Geen enkele structuur kent dit geheel, maar zó
uitzonderlijk mooi!
Hoogteverschillen zijn zelfs aangebracht, het
maakt het nóg boeiender en vol smaak en heb
ik nooit verwacht!

Eventjes talm ik nog, blijf wat staan, kort daarop
lokt mij weer de verte en zal ik eens verder gaan.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-05-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bontgetinte planten’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.