Pláátjes van schoenen!

Dakoyria

Steeds kwam ik die onderweg naar mijn werk
weer tegen: beeldschone luxe schoenen
Zelfs als ik mijn allerlaatste geld bij elkaar
veegde, waren zij voor mij onbereikbaar!

Zo zuur... Ik gaf het nog niet op.
De uitverkoop kwam er nog aan: jahoor zie
ik die pláátjes voor vijftig procent minder
staan

Niet te geloven en ik voelde me al rijk
Dít kon ik betalen, de winkel maar in, gelijk
Zij sierden nog heel lang mijn voeten, ook de
kwaliteit was eerste klas
Dus niet meteen wanhopen als het qua geld
even niet past...


Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-07-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Pláátjes van schoenen!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.