INLOGGEN
«»

EEN EEUW JOHANNAHOEVE (1917 - 2017

In het Mastbos geven malse weiden
al honderd jaar lang gezond, heilzaam werk,
wakend en vorsend. gelijk een valkenvlerk,
aan de boerenstee, bevallig bescheiden.

Koeien mogen hun adem verwijden
met geur van wild lover, kunstig bloemperk.
Luchtstromen uit sterke eik of ranke berk
scheppen nieuwe kracht bij lustig arbeiden.

Vol herboren gemoed kijkt de woning
op jong heideveld en moerasland uit.
Vennen ontvangen luisterrijke kroning.

Landbouw en woest veldgewas roepen luid
om ineen te vloeien als reine honing,
die beide maakt tot één genezend kruid.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘EEN EEUW JOHANNAHOEVE (1917 - 2017’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.