INLOGGEN
«»

BUITENLUST (1962 - 2012)

Vrije adem van vroeger boerenleven
waait al een halve eeuw over de grond,
waar heerlijk toeven bij rustige stond
samen gaat met luisterrijk beleven.

Hier mogen mensen zich overgeven
aan kampeervreugde, eenvoudig en gezond.
Gejoel, blije stemmen klinken in het rond,
door wild woud en dierenrijk omgeven.

Het eethuis toont huiselijke drankgeest,
hoort soms naar bekwame muzikanten,
zorgt dan voor een betoverend bosfeest.

Die knusse zaal heeft aan al zijn kanten
schone kunst of woorden, die men lachend leest,
wenkt stil en fijnzinnig allerlei klanten.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Camping Buitenlust is een mooi gebied in het hart van de bossen tussen Chaam en Alphen (Noord-Brabant). Het begon in 1962 als een paar tenten op een boerenweiland, en heeft zich in een halve eeuw opgewerkt tot een gezellige kampeergelegenheid met een mooie kantine en veel vermaak voor kinderen. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘BUITENLUST (1962 - 2012) ’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.