INLOGGEN
«»

De baard

De baard

In Rotterdam zegt men:

"Een man zonder baard
Is zijn kloten niet waard"

Nou nou
Moet dat nou ?

Ja dat moet zeker !

Er komt een arme jongen
Met wat oppervlakkige fluf
Op zijn wangen geplakt
Bij zijn bebaarde vrienden

Ze kijken hem vol medelijden aan
Tranen in hun ogen
Ze leven met hem mee
Het gruwelijke onvermogen
Om een man te zijn
Is pijnlijk zichtbaar

Ja hallo
Er zijn toch veel meer dingen
Die een man een man maken
Dan alleen een volle baard ?

Oh ja ?
Is dat zo ?
Dat wist ik niet

Ik deed ooit alsof
Ik een soort zakenman was
Ik kwam elke ochtend naar kantoor
Ik zei tegen een vrouwelijke collega:

"Alles gaat uit de mode
En komt weer in de mode
Het is cirkelvormig"

Ze zei:
"Misschien wel
Maar dat geldt niet voor baarden
Die komen echt niet terug"

Ik zei:
"Wacht maar af"
Ik dacht:
"Hoe stom kun je zijn"

Kijk op straat
Kijk op TV
Wij zijn terug
En deze keer
Blijven we wat langer

We etaleren onze volle baarden
En draaien met wax
Puntjes aan onze grote snorren

De baard is dood
Leve de baard


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-04-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De baard’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.