ONGESCHREVEN GESCHIEDENIS

Han Messie

De prins uit vroeger tijd
gaat op een briesend paard
door gevreesde woestenij
tart loerende gevaren
zijn zwaard en diadeem
blinken van strijdlust
blijmoedig zoekt hij
moeizaam veroverd geluk
en geheel zelf behaalde roem

diens dapper vertrouwen
woont in het dennenzaad
dat zich berustend _ toch vol hoop
aan de grillige wind geeft
als haast onzichtbare wolken
tussen naaldkruinen voortzweeft

de kleine korrels hebben
ieder hun levensverhaal
scheppen tezamen
talloze heldendichten
die worden voorgedragen
door ruisende stemmen
of sterke ademstromen
maar geen hoorders verlangen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Het zaad van naaldbomen wordt bij geweldige hoeveelheden door de wind meegenomen. Vinden die piepkleine korrels hun bestemming? Verreweg de meeste gaan verloren, maar elk korreltje heeft een levensverhaal, dat steeds onbekend zal blijven, al zou het net zo boeiend kunnen zijn als de geschiedenis van een vereerde prins uit de Middeleeuwen.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ONGESCHREVEN GESCHIEDENIS’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.