INLOGGEN
«»

Amsterdam is ten lange leste

Amsterdam is ten lange leste
een fundament onder de Nederlandse
toekomstdroom. Een stad die zich
door niets laat begrenzen;
maar steeds voorafgaat aan een
progressieve stroom.

Amsterdam is ten lange leste een
proeftuin voor de Nederlandse moderniteit.
Een stad die niet alleen het vrije denken
dient, maar een smeltkroes wil zijn van ras,
godsdienst en identiteit.

Amsterdam is ten lange leste een
toeristische trekpleister anders
dan gewoon. Historie vindt hier
nieuwe waarden; behoudt principes binnen
de grenzen van een modern vertoon.

Amsterdam, die gouden eeuw gekernde
moderniteit; die vrijheid en vrede zoekt
voor ieder mens binnen zijn eigen tijd.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-07-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Amsterdam is ten lange leste’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.