Bomen in loei

Dakoyria

Buiten staan nu bomen met crèmige bloemen te stralen
alsof iemand er het licht volop heeft aangedaan
Ondanks wat regen zal hun bloesem niet snel vergaan

Ze staan daar op rij op vrijwel gelijke hoogte en het kan
je niet ontgaan dat zij speciaal voor jóu hun wollige jas
hebben aangetrokken.

Hoewel wat koud nog kun je onverschrokken hen
bewonderen gaan
Die steeds weer verschijnende lichte heerlijkheid waarin
je hen zo góed kan verstaan.

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bomen in loei’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.