INLOGGEN
«»

Arabella, Arabella, Vrouw Van Iedere Tijd

Arabella, Arabella gevangen in een raam.
Arabella, Arabella op volle klokslag fluister ik jouw naam.
Als het carillon gaat spelen, draai jij jouw pirouette.
Als de beiaardier's klanken klinken wordt door jou de maat ingezet.

Bronzen klokken klinken van een klokkenspel.
Ik bekijk jou voorstelling verlegen, terwijl ik de volle uren tel.
Als ik langskom, kom jij naar buiten op het volle uur.
Ballerina op de klokslag, langs een lijn dans jij jouw kuur.

Daar boven in de toren gaat het leven eeuwig door.
Bij het starten van de tijdslag dans jij de maten voor.
Op het plein van de generaties, wat niet verandert dat ben jij.
"Oh" houten vrouwpop ga nooit verloren, blijf altijd deel van mij.

Arabella, Arabella gevangen in een loden raam.
Arabella, Arabella de klokken klinken uit jouw naam.
Als het carillon gaat spelen, draai jij jouw pirouette.
Het leven hier beneden wordt weer een uur vooruit gezet.

Arabella, Arabella vrouw van iedere tijd.
Arabella, Arabella bewogen baken,
Voor wie aan hartzeer lijdt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-03-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Arabella, Arabella, Vrouw Van Iedere Tijd’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.