Een groep buren in de binnentuin

Dakoyria

De groep heeft zich in luchtig katoen en
zomerslippers gerieflijk geïnstalleerd
Een giga parasol heeft enige mensen
beschermd die daardoor niet van zon
hebben geprofiteerd...

Het gesprek verloopt luchtig, maar gaat
ook over wél serieuze woonwensen
Een vette roddel gaat over niet aardig
gevonden mensen... Een in korte tijd
invalide geworden man leest een dik boek
uit

Een eigen bibliotheek hier in het gebouw
is dan reuze handig hoor!
Men is het daarover grondig eens zo klinkt
het luider dan luid.
De 'sessie' duurt een hele poos Men ontwaart

een alleenstaande dieprode roos en dan is
het gedaan Voor een avondprak moet worden
gezorgd Het is tijd om te gaan.
Morgenmiddag wéér? Graag! en niet verkeerd
te verstaan.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een groep buren in de binnentuin’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.